Ervaringsverhaal Roy

Even kennismaken

Mijn naam is Roy Zwoferink en woon in het prachtige Zuna (tussen Rijssen en Nijverdal). Ik ben gelukkig getrouwd met Sylvia en we hebben de mooiste dochter van de hele wereld. Voordat ik aan de slag ging bij Paul Roescher was ik leidinggevende bij een grote landelijke keuken/badkamer en tegel winkel.

Ik merkte dat ik door mijn werk niet genoeg tijd had voor mijn familie, omdat ik vaak tot laat in de avond aan het werk was en op mijn vrije dagen ging constant de telefoon. Ook de vele vergaderingen en trainingen namen veel tijd in beslag. Dat is de reden waarom ik het roer omgegooid heb en op zoek ging naar een baan die qua werkdagen beter bij mijn leven past.

Contact met WerkMetTalent

Terwijl ik bezig was in de tuin kreeg ik een telefoontje van Anne-Greet. Dat gesprek kwam eigenlijk niet uit, maar toch stelde Anne Greet bepaalde vragen die mij wel interesseerden en voordat we er erg in hadden zaten we 3 kwartier later nog aan de lijn. Ze hoorde mijn verhaal aan en wist mij te triggeren om te blijven luisteren.

Na bijna een uurtje hebben we het gesprek beëindigd en moest ik even nadenken of Paul Roescher iets voor mij kon zijn. Mijn vrouw was direct enthousiast en hielp indirect eigenlijk Anne Greet aan een sollicitant voor mijn huidige werkgever.

En nu

Nu ben ik al weer 7 maanden werkzaam als  manager badkamers, inloopkasten en exclusieve tafels. Ik heb mij nog geen dag afgevraagd waarom ik deze beslissing heb genomen. Mijn collega’s bij dit mooie bedrijf willen maar één ding, namelijk lekker werken en genieten van hun welverdiende vrije tijd. Dit heb ik helaas jaren verwaarloosd, dus Anne Greet je hebt me eigenlijk 10 jaar te laat gebeld voor deze mooie functie.

Kortom, WerkMetTalent is voor mij een persoonlijk en professioneel bedrijf die haar klanten bedient en zeker ook de sollicitanten. Meerdere malen heb ik haar gesproken: hoe het gaat of ik het leuk vindt enzovoort.  Dus niet de korte relatie maar on speaking terms blijven. Dat vind ik fijn!

Vrijwilligerswerk wel of niet op je cv?

Als sollicitant is het je doel om op te vallen door je te onderscheiden van de andere sollicitanten. Dit kan je doen door een overtuigende motivatiebrief en een creatief cv. Maar val je ook op door je vrijwilligerswerk toe te voegen op je cv? Heeft het meerwaarde? 

Toegevoegde waarde

In de meeste gevallen staat vrijwilligerswerk goed op je cv. Je kan hierbij denken aan het opvullen van een leegte als je even zonder werk zit. Het kan ook meer laten zien over je hobby’s en interesses. Daarnaast laat het zien dat je jezelf wil ontwikkelen door meer ervaring op te doen en dat je een bijdrage wil leveren aan de maatschappij. Ten slotte maakt het je cv ook persoonlijker. Het toont zien wie of wat jij een warm hart toedraagt.

Competenties

Het helpt vooral als je vrijwilligerswerk een bijdrage levert aan je competentieprofiel. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk als taalmaatje vertelt dat je goed kan luisteren en geduldig bent. Dat helpt je als je op zoek bent naar een baan in de zorg of het onderwijs. Een ander voorbeeld is vrijwilligerswerk als activiteitenbegeleider, dat laat zien dat je goed kan plannen en organiseren. Iets wat in veel functies goed van past komt.

Nadelen

Aan het plaatsen van vrijwilligerswerk op je cv zitten eigenlijk geen nadelen. Wel kan er snel overheen gekeken worden, doordat het pas als laatste benoemd wordt op je cv. Dus passen je werkzaamheden als vrijwilligers goed bij de vacature waarop je wil solliciteren? Laat het dan een prominente plaats innemen op je cv. Het is in dat geval vooral mooi als het ook ten sprake komt in het sollicitatiegesprek. Hoe jij vertelt over wie en wat belangrijk voor je is, maakt je pas onderscheidend.

Succes!

Tips voor een productieve werkdag

Optimale productiviteit tijdens je werkdag, hoe krijg je dat voor elkaar? Niet alleen werkgevers zijn dol op productieve werknemers, het zorgt er ook voor dat je zelf met een goed gevoel de deur achter je dichttrekt. Hoe kan je productiviteit verhogen? Wij geven je graag een aantal tips.

Ochtendritueel 

Een goed begin is het halve werk, dat komt je vast wel bekend voor. Je ochtendritueel begint de dag ervoor al. Zorg ervoor dat je ontspannen gaat slapen en dat je spullen voor de volgende dag al klaar liggen. Denk aan je laptop, lunch en kleding. Vergeet niet om even tijd te nemen voor een gezond ontbijt en wellicht een kop koffie of thee.

Lijstje

Wat wil je aan het eind van de dag in ieder geval af hebben? Schrijf het op, dan ik het uit je hoofd en kan je aan de slag. Het zorgt voor overzicht en zorgt ervoor dat je niet als een kip zonder kop te werk gaat. Je kan het heerlijk ouderwets in je notitieboek of een ander idee is om het in de outlook-agenda te noteren. Een tip die hierbij hoort is het indelen van je dag in blokken van één uur met vervolgens 5 minuten pauze. 

Mailbox

Je mailbox kan gedurende je werkdag enorm afleiden. Het is moeilijk om niet steeds als je een melding krijgt snel het mailtje te bekijken, want wie weet is het dringend. Probeer dit niet te doen en tijd te reserveren voor je mailbox. Wat wellicht kan helpen is om de pop-ups te verwijderen, zodat ze je niet meer afleiden. 

Focus

Probeer om één taak tegelijk te doen en voorkom multitasking. Bedenk ook wanneer jij op een dag het meest productief bent. Is dat in de ochtend of juist aan het eind van de dag. Dit kan je meenemen in jouw dagplanning. 

Pauze

Neem tijd voor een pauze! Pauzes hoeven niet lang te zijn, even wat drinken halen of een luchtje scheppen. Vooral als je veel op kantoor werkt of thuis achter de computer is dit een echte aanrader.

 

Succes!

Hoe vind ik de baan die bij mij past?

Het studeren leek altijd een uitdaging, maar eigenlijk vond ik een baan zoeken veel lastiger. Na vier jaar studeren, moet er een keus gemaakt worden, alleen er is zoveel keuze!

Ik vond eigenlijk een baan zoeken veel lastiger

Samen met Karin van WerkMetTalent, heb ik gekeken naar wie ik ben, wat mij gevormd heeft en wat mijn waardes en persoonlijkheidskenmerken zijn. En dat allemaal in één gesprek! Voorafgaand aan het gesprek heb ik twee testen ingevuld, één met open vragen en één met carrièregerichte vragen. Deze testen lieten mij al gericht nadenken over mijn jeugd (wat heeft mij gevormd), wie ik nu ben en wat ik wil.

Mooie verbindingen tussen wie ik was als kind en mijn sterke punten

Tijdens het gesprek bespraken we de testen. Karin legde vanuit de open vragen gegronde analyses en verbond deze met de resultaten uit de tweede test. Hierdoor ontstonden er mooie verbindingen tussen wie ik was als kind en waar nu mijn sterktes liggen. Uiteindelijk werd door middel van een collage mijn waarden voor een loopbaan in beeld gebracht. Dit maakte het voor mij praktisch wat ik belangrijk vind in een loopbaan.

Ik hoef niet één kant op te kijken, er zijn meer passende mogelijkheden

Het gesprek gaf mij kort, maar bondig inzicht in wie ik ben en wat voor mij belangrijk is. Ik vond het heel fijn om te zien dat ik bevestigd werd in de juiste keuze voor mijn studie. De verschillende beroepen uit de test lieten mij zien dat ik niet één kant op hoef te kijken, maar dat er meer passende mogelijkheden zijn. Karin gaf bij afloop nog enkele sollicitatietips, wat ik kan nemen in mijn komende sollicitaties.

En nu? Nu kan ik solliciteren!

 

Meer weten over de test en coaching die wij aanbieden? Klik hier!

Do & don’t: op je eerste werkdag

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan! En dan breekt je eerste werkdag aan. Hoe maak je een goede indruk op je werkgever en nieuwe collega’s? Wat moet je doen en wat juist niet? Wij geven je graag een aantal tips.

Do & don’t: zoeken naar je nieuwe baan

Je bent net afgestudeerd, je bent helaas ontslagen of je bent op zoek naar een vervolgstap in je loopbaan. Wat je vast wel zal herkennen is dat zoeken naar een nieuwe uitdaging op zich al een fulltime baan is. Waar moet je op letten? Wij geven je een aantal tips.

Wil je even met één van de collega’s van WerkMetTalent van gedachten wisselen? Bel ons gerust op 0525-747 002.

Do & don’t: tijdens je sollicitatiegesprek

Je hebt je cv opgestuurd en ze willen graag met je kennismaken. Dat is mooi nieuws! Op de desbetreffende dag spring je in de auto, in de trein of op de fiets en gaat naar je gesprek. Wij begrijpen dat dit best spannend is, wat moet je wel doen en wat juist niet? Wij geven je graag wat tips!

Wil je graag even sparren? Neem dan gerust contact met ons op via 0525-747 002.

Do & don’t: voor op je cv

Het opstellen van je cv is niet altijd eenvoudig. Wat zet je er wel in en wat niet? Hoe zorg je ervoor dat jouw curriculum vitae professioneel overkomt? Wij herkennen je vragen, daarom hebben wij een do & don’t opgesteld om je een aantal richtlijnen te geven in het schrijven van jouw cv.

Wil je graag even sparren over jouw cv? Neem dan gerust contact met ons op via 0525-747 002.

Hoe vinden we een Operationeel Manager?

ARVOO is een groeiende organisatie, gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van beeldanalyse-elektronica en -software. Door deze groei kregen we behoefte aan het stroomlijnen en professionaliseren van onze interne processen. Dit had tot gevolg dat er een vacature voor Operationeel Manager is uitgezet. Voor ons een grote stap, die we graag goed aan wilden pakken.

We zijn een enthousiaste club met een unieke cultuur. Een nieuwe collega – en zeker een manager – moet hier echt passen. Zowel qua werkervaring als qua persoonlijkheid hadden we behoorlijk wat wensen. Via-via kwamen we bij WerkMetTalent terecht. WerkMetTalent heeft het volledige wervings- en selectietraject voor ons uit handen genomen – en met succes!

WerkMetTalent kiest voor een gedegen aanpak. Voordat kandidaten aan ons voorgesteld werden, werd er door hen een oriënterend gesprek gevoerd. Daarna werd er pas een advies uitgebracht over de kandidaten. Omdat er bij ons veel collega’s met een christelijke identiteit werken, was het een wens van ons om iemand aan te nemen die hierbij past. Nu wordt de vijver wat betreft technisch personeel dan wel kleiner. Toch is het gelukt om een kandidaat te vinden die goed binnen de christelijke identiteit past en hier inmiddels goed ‘geland’ is.

Sander is hier in juni 2019 gestart als Operationeel Manager. Inmiddels is zijn contract eind 2019 al weer een keer verlengd. We zijn heel erg blij met Sander en hij doet goede dingen hier bij ARVOO. Hij is een aanvulling op het team en de organisatie, de juiste match is gemaakt! Daar heeft WerkMetTalent zeker haar aandeel in geleverd. Voor de toekomst hopen we zeker weer een beroep op hen te doen!

Meer weten over ARVOO? Kijk dan op www.arvoo.com

Leidinggeven aan Millennials

Je bent dertiger en je leeft anno 2019. Dat betekent nogal wat…