5M5A4299

Welkom bij Goudwisselkantoor

  • Meer dan 140 locaties door Nederland, België en Duitsland
  • Ruim 35 jaar ervaring in goud, zilver en munten

Persoonlijk contact?

Wij zijn Goudwisselkantoor, Specialisten van waarde.

Klanten in steeds meer Europese landen kunnen bij ons terecht voor allerlei diensten op gebied van edelmetalen. Bijvoorbeeld om goud en zilver te kopen of te verkopen, voor bijzondere vintage juwelen, verpandingen of om geld te wisselen.’

We bestaan al vele decennia als een hecht familiebedrijf. Betrokkenheid, collegialiteit en samenwerking zijn nog altijd belangrijke waarden. De familie is in de tussentijd wel flink uitgebreid. Inmiddels werken bij Goudwisselkantoor honderden ‘specialisten van waarde’. Professionals die hun vak verstaan, en op wie wij zuinig zijn. Zij zijn immers het echte kapitaal, niet de inhoud van de kluis.

We zijn volop in ontwikkeling en we zoeken constructief-kritische denkers die de handen uit de mouwen steken. Jouw ondernemersmentaliteit, lef en initiatief worden herkend en gewaardeerd. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe ideeën, proberen we dingen uit en leren we samen van onze fouten. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn de belangrijkste elementen van onze relatie, die we graag voor langere tijd met je aangaan.  

Want of je nu je brede internationale ambities achterna wilt, of juist je wilt toeleggen op hoog-specialistisch werk: in onze snelgroeiende organisatie is ruimte voor vele soorten talent. Wat het jouwe ook is, één ding is zeker; groeien doen we samen. Op professioneel vlak, maar ook als mens. Werken bij Goudwisselkantoor betekent herinneringen en ervaringen voor het leven. Growing together!

Wat ooit begon met wat handelen in de avonduren groeide uit tot een gedreven onderneming van familie De Ruiter. Kenners van edelmetalen en verzamelobjecten.

De Ruiter senior staat aan de wieg van het bedrijf. De geboren handelaar zag al jong overal handel in. Karrevrachten oud papier, partijen schoenen, cactussen en munten. Keer op keer werden de mouwen opgestroopt. Later – naast een betaalde baan – handelde hij in de avonduren in munten en postzegels. Toen zijn hobby zoveel tijd ging vragen, besloot hij er volledig zijn werk van te maken.

In de loop der jaren werd een schat aan kennis en ervaring opgebouwd. En ook weer overgedragen aan de volgende generatie. Zijn opgroeiende zoons druppelden één voor één het bedrijf in en trokken mee het land in naar de beurzen.

De komst van de nieuwe generatie, de euro en de stijgende goudprijs zorgden voor stevige groei van het familiebedrijf. Inmiddels is het een landelijk werkende onderneming met tientallen Goudwisselkantoren in  Nederland, België en Duitsland. Op de webshop van VerzamelaarsMarkt.nl vindt de verzamelaar meer dan 80.000 artikelen. Meerdere keren per jaar is er een veiling. En tot slot bouwt het bedrijf met Reclaimed jewels aan een nieuwe juweliersketen in de Retail branche.

Ondanks de groei zijn de lijnen in het familiebedrijf nog steeds kort en de sfeer collegiaal. Kennis en ervaring wordt één op één overgedragen. Dat is de kracht van Goudwisselkantoor. Omdat we weten waar het over gaat, kunnen we klanten van het juiste advies voorzien bij kopen, verkopen, veilen, verpanden en verzamelen.

Gedreven ondernemersfamilie

Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter. De jarenlange kennis en ervaring is ondergebracht in diverse bedrijven, die met hun eigen specialisme actief zijn in binnen- en buitenland. Ze richten zich op het in- en verkopen, veilen, verpanden en beveiligde opslag van edelmetalen, sieraden en verzamelobjecten. De bedrijven van familie De Ruiter zijn Goudwisselkantoor, VerzamelaarsMarkt.nl, Veilinghuis De Ruiter en Reclaimed jewels.

Over Goudwisselkantoor

Goudwisselkantoor is opgericht in 1984. Het bedrijf is ontstaan als handel in munten en postzegels. Inmiddels is Goudwisselkantoor uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in Nederland, Duitsland en België. Wij zijn gespecialiseerd in de inkoop van goud, zilver en verzamelobjecten.

35 jaar ervaring

De afgelopen 35 jaar hebben we een schat aan kennis en ervaring opgebouwd, waarmee we de klant graag van dienst zijn. We zijn we lid van diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geautoriseerd door De Nederlandse Bank en werkt samen met de Koninklijke Nederlandse Munt.

Bij wie kom jij te werken?

Goudwisselkantoor bestaat al vele decennia als een hecht familiebedrijf. Betrokkenheid, collegialiteit en samenwerking zijn nog altijd belangrijke waarden. Met inmiddels ruim 350 collega’s in Nederland, Duitsland en België brengen we de markt van in- en verkoop van sieraden, goud, geld en waardevolle objecten naar een hoger niveau. We hebben de ambitie om in Europa marktleider te worden. 

Bij die ontwikkeling zoeken we constructief-kritische denkers die de handen uit de mouwen steken. Jouw ondernemersmentaliteit, lef en initiatief worden herkend en gewaardeerd. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe ideeën, proberen we dingen uit en leren we samen van onze fouten. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn de belangrijkste elementen van onze relatie, die we graag voor langere tijd met je aangaan.  

Onze procedure

Ontvangstbevestiging:

Je ontvangt na je sollicitatie een ontvangstbevestiging. Binnen 5 werkdagen krijg je van ons een reactie.

Kennismakingsgesprek: 

Dit is een telefonische kennismaking die is bedoeld om een goede indruk van elkaar te krijgen. Je krijgt ook uitleg over de organisatie en de functie.

Het vervolggesprek: 

Wanneer er na het kennismakingsgesprek een match is, gaan we verder in gesprek om een idee te krijgen of je geschikt bent voor de functie. Natuurlijk kijken we naar je kennis en ervaring, maar vooral ook naar je drijfveren en ambities. Soms plannen we extra gespreksrondes in, omdat we na één gesprek nog geen beslissing kunnen nemen.

Referentiecheck:

Voor sommige vacatures doen we aanvullend een referentiecheck, dit zal uiteraard gebeuren in goed overleg.


Arbeidsvoorwaardengesprek:

Zien wij na de gesprekken elkaar nog steeds zitten? Dan ontvang je een aanbod met daarin een salarisvoorstel en arbeidsvoorwaarden. Ben je akkoord? Dan ontvang je de akte van aanstelling. Voor je eerste werkdag ontvang je alle benodigde informatie voor een goede start.

In dienst: 

Functies binnen het Goudwisselkantoor zijn gebonden aan een specifiek risicoprofiel. Dit maakt het noodzakelijk dat bij de aanstelling van een nieuwe collega er een profile screening wordt gedaan. Daarna heten wij jou van harte welkom als nieuwe specialist van waarde bij Goudwisselkantoor!

"Werken met horloges en sieraden blijft na al die jaren nog steeds leuk en interessant. Er komen zoveel bijzondere stukken binnen. Het fijne bij Goudwisselkantoor is dat alle collega's tot aan het management toe, toegankelijk zijn. De organisatie staat geen dag stil, altijd wat te beleven hier!"

 

Lieke kleiberg, Medewerker backoffice Reclaimed Jewels

"Ondernemen en tegelijkertijd in contact zijn met je klanten. Daar doe ik het voor. De financiele markten en de gesprekken met de klanten blijft interessante materie. De nadruk ligt bij Goudwisselkantoor op (door) ontwikkeling. Je staat er nooit alleen voor. Met elkaar bouwen we aan de toekomst van onze organisatie."

 

Wesley Oskam, Goudadviseur

Vacatures

Goudadviseur

Geeft een tevreden klant, hoe mooi of uitdagend ook, jou steeds een ‘yes-gevoel’? Voor diverse locaties in Nederland zoeken wij goudadviseurs. Je krijgt een interne opleiding (klassikaal en praktijk) van ca. 4 weken. Natuurlijk vanaf de eerste dag betaald. Spreekt dat je aan? Lees snel verder en solliciteer.

Tijdelijk, uitzicht op vast
mbo

Backoffice medewerker verwerking

Lijkt het je leuk om in een snelgroeiende onderneming in de edelmetalen- en verzamelbranche te werken? Houd je van uitdagingen en ben je bereid de handen uit de mouwen te steken? Dan zijn wij in JOU geïnteresseerd!

Tijdelijk, uitzicht op vast
mbo
Klaaswaal

Agent customer service & sales center

Geeft een tevreden klant, hoe mooi of uitdagend ook, jou steeds een ‘yes-gevoel’? Houd je ervan om op een zo effectief mogelijke manier service te verlenen en klanttevredenheid te verhogen? Wij zijn op zoek naar jouw professionaliteit!

Tijdelijk, uitzicht op vast
mbo, hbo
Maastricht

Supply chain manager

Heb jij passie voor Supply Chain Management en een scherp oog voor procesoptimalisatie? Lees dan snel verder, wij hebben de GOUDEN baan voor jou! 

Tijdelijk, uitzicht op vast
hbo, wo
Klaaswaal

Recruiter

Wij weten als geen ander dat het de mensen zijn die een bedrijf maken. Herken jij talent meteen en ben je in staat ze aan Goudwisselkantoor te verbinden? Dan hebben wij de GOUDEN baan voor jou!

Tijdelijk, uitzicht op vast
hbo
Klaaswaal

Controller

Ben jij financieel en analytisch sterk onderlegd? Heb jij ervaring als Financial Controller binnen een (bij voorkeur) internationale omgeving. Lees dan verder en solliciteer direct want wij hebben de GOUDEN baan voor jou! 

Tijdelijk, uitzicht op vast
hbo
Klaaswaal

Persoonlijk advies?

Kom in contact met een van onze specialisten, zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om u van advies te voorzien en indien gewenst u vrijblijvend uit te nodigen voor een persoonlijk adviesgesprek bij ons op kantoor.