Welkom bij Adullam

"Adullam laat vanuit een Bijbelse levensovertuiging mensen deelnemen aan het gewone leven door, met de samenleving, passende ondersteuning te organiseren."

Samen met een vitaal team werken in een goed werkklimaat draagt bij aan werkplezier. Naast de ruime mogelijkheden van opleiding en training is er coaching vanuit de meewerkende teamleider aanwezig. Investeren in de ontwikkeling van talenten vinden we belangrijk en wordt op verschillende wijze gefaciliteerd. Medewerkers maken hun eigen persoonlijk ontwikkelplan in samenspraak met hun leidinggevende. Regelmatig meet Adullam het werkplezier van haar medewerkers. In 2021 gaven de medewerkers nog een 7,8 voor het ervaren van hun werkplezier.

Op onze locaties wordt iedere dag op praktische wijze invulling gegeven aan onze bevindelijk-gereformeerde identiteit. In de praktijk vertaalt dit zich concreet in de dagopening, waarbij we uit de Bijbel vertellen, bidden en zingen. Ook komt dit terug in de manier van bejegening van onze deelnemers, de normen en waarden in de begeleiding en in het omgaan met elkaar. Onze medewerkers onderschrijven deze identiteit ook. 

Zorgaanbod
Wij bieden zorg en begeleiding op het gebied van wonen, werk en dagbesteding voor volwassenen en kinderen, leren en ontwikkeling voor kinderen en jongeren, logeren en ambulante ondersteuning. Die zorg en begeleiding verlenen wij op een principiële en professionele wijze. In alle fasen van het leven bieden we kwalitatief goede hulp. Daarmee willen we een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking en hun ouders, verwanten en/of (wettelijk) vertegenwoordigers.

Organisatie
Wij zijn binnen de gehandicaptenzorg een kleine organisatie, die een landelijke spreiding heeft. Onze zorgvragers wonen voornamelijk in een brede strook die loopt van Overijssel naar Zuid-Holland. Hierdoor liggen onze voorzieningen redelijk verspreid over het land. Wij hebben voorzieningen in Alblasserdam, Puttershoek, Barneveld, Uddel, Nunspeet, Staphorst en Genemuiden.

Naam
Onze stichtingsnaam ‘Adullam’ is ontleend aan de Bijbel. In 1 Samuël 22:1 lezen we: “Toen ging David van daar, en ontkwam in de spelonk van Adullam.” De geschiedenis van dit Bijbelhoofdstuk gaat over de vlucht van David, de gezalfde des Heeren, voor koning Saul. David verborg zich, samen met 400 mannen, in de spelonk van Adullam. Een spelonk met voor hem maar één uitgang: naar boven! In Psalm 142 lezen we zijn gebed in deze spelonk. Zoals de spelonk voor David en zijn mannen bescherming en beschutting bood, willen wij een veilige omgeving bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit die veilige omgeving bieden we zorg en begeleiding.

Bijbels, Samen en Passend 

Adullam wil op principiële en professionele wijze identiteitsgebonden, kwalitatief goede hulp verlenen c.q. zorg- en dienstverlening op maat bieden in alle fasen van het leven, teneinde een bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking en hun ouders, verwanten en/of (wettelijk) vertegenwoordigers.

Vanuit deze missie is er een strategische visie geformuleerd, namelijk: "Adullam laat vanuit een Bijbelse levensovertuiging mensen deelnemen aan het gewone leven door, met de samenleving, passende ondersteuning te organiseren." Dit strategische doel ligt verankerd in de drie merkwaarden Bijbels, samen en passend.

Bijbels

Adullam werkt vanuit een innerlijke betrokkenheid op het eeuwigheids-perspectief van elk mens. Dit geeft onze waarde(n)volle zorg en begeleiding vorm.

Samen

Adullam verbindt mensen, om voor elkaar van betekenis te zijn, zodat talenten kunnen groeien en bloeien.

Passend

Adullam benut de kwaliteit van mensen en stimuleert deskundigheid, zodat er maatwerk verleent kan worden.

Nieuw ogo met uitleg Adullam

Hoog niveau van zorg

Bij Adullam hanteren we een hoog niveau van zorg. Dit doen we onder andere door het ASBM model te hanteren. Dit is een afgeleide van het Triple-C model. Doordat dit bij Adullam op een heel hoog niveau ligt, onstaat er rust bij de cliënten. Zelfs bij bewoners met zeer complexe gedragsproblemathiekis het over het algemeen rustig. Tuurlijk zijn er uitzonderingen en komt er wel eens een escalatie voor, maar hoofdzakelijk blijft dit bij uitzonderingen. Dit is één van de de dingen die het werk als begeleider bij Adullam zo fijn maken.

Sterke, hechte teams

Dat de bewoners zo goed in hun vel zitten komt ook door onze sterke, hechte teams. Er worden onderling duidelijke afspraken gemaakt, zodat het niet uitmaakt wie met de cliënten werkt. De bewoners weten dat ze dezelfde antwoorden krijgen als zie iets vragen. 

Werken bij een reformatorische organisatie

Adullam is er niet voor niets. Wij zijn een instelling waar aan mensen met een beperking zorg wordt verleend vanuit Gods Woord. Uiteindelijk hebben de bewoners allemaal een ziel voor de eeuwigheid. Jij mag als medewerker daar hen op wijzen, is dat niet waardevol? Wij beginnen de dag met gebed, bidden en danken voor het eten en voeren gesprekken met de bewoners over geestelijke zaken. 

Ambities kenbaar maken

Bij Adullam hanteren we een goed personeelsbeleid. Aan het eind van de dienst doen we vaak een 15 minuten feedback gesprek. We kijken wat er goed ging en wat er beter had gekund. Zo leren we allemaal elke dag weer bij en kun je je begeleiding er op aanpassen. Zo groeien we samen als team.

Ook bieden wij de ruimte om je ambities kenbaar te maken. Ook als is er niet een oplossing, wij horen graag van onze medewerkers wat ze willen. We willen er voor zorgen dat je kunt groeien in de organisatie. Zowel persoonlijk als in je functie. 

 

Beschikbare vacatures

Orthopedagoog Maasheim

Houd jij van een uitdaging én ben jij orthopedagoog?

Vast dienstverband
wo
Puttershoek

Begeleider de Prinsenhof | Kroonheim

De bewoners van de Prinsenhof hebben een vraag aan jou: Kom jij mij begeleiden?

Vast dienstverband
diploma n.v.t., mbo
Uddel

Helpdeskmedewerker | Centraal Bureau

Jouw uitdaging is een tevreden 'klant'! In dit geval is deze 'klant' jouw collega. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze zorgprofessionals bij vragen over applicaties die ze gebruiken. 

Vast dienstverband
mbo
Barneveld

Begeleider | MBO 4 | Havenkade

Kom jij ons team versterken als begeleider? Onze 8 bewoners van 'De Havenkade' verwelkomen jou graag!

Vast dienstverband
mbo
Puttershoek

Begeleider | MBO 3 | Meerkade

Ben jij sensitief? Kun je goed reflecteren? Ben je enthousiast? Kun je inspelen op de behoeften van onze bewoners? Dan zoeken we jou!

Vast dienstverband
mbo
Puttershoek

Adviseur HR

Zoek je een leuke baan als Adviseur HR én vervul je graag een belangrijke rol voor het werk van Adullam? Welkom in ons team!

Vast dienstverband
mbo, hbo
Barneveld

Persoonlijk advies?

Kom in contact met een van onze specialisten, zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om u van advies te voorzien en indien gewenst u vrijblijvend uit te nodigen voor een persoonlijk adviesgesprek bij ons op kantoor.