RST visual

Welkom bij RST Zorgverleners

Samen sterk voor de cliënt!

  • Kraamzorg
  • Wijkverpleging
  • Huishoudelijke ondersteuning

Werken bij RST Zorgverleners betekent werken aan een gezamenlijk doel: de beste zorg verlenen aan iedereen die ons nodig heeft. Dat doen we op basis van vertrouwen en met aandacht voor elkaar en onze cliënten. Omdat elk leven waardevol is. Zorg jij mee?

We zijn actief in een groot deel van Nederland. Met ruim 1.150 medewerkers zetten we ons elke dag in om - van Zeeland tot Overijssel - kraamzorg, huishoudelijke ondersteuning en verpleging en verzorging te verlenen.

Wie zijn we?

We zijn een professionele zorgorganisatie die kwalitatief hoogstaande zorg biedt in de thuissituatie. Heel dichtbij, betrokken en vanuit een reformatorische levensovertuiging.

Binnen onze organisatie vormt de Bijbel het fundament voor al ons handelen. Dit betekent dat wij zorg verlenen volgens Bijbelse principes. De volgende aspecten staan daarbij centraal:

Liefde en aandacht

We houden van ons werk en doen dat met aandacht voor onze cliënten en hun netwerk.

Eerbied en respect

Het leven is door God gegeven en daarom beschermwaardig.

Professioneel en dienstbaar

Om professioneel te blijven, werken we continu aan persoonlijke ontwikkeling en verbetering van onze dienstverlening.

Kraamzorg

Kraamverzorgende is een dankbaar en een mooi beroep. Je bent voor (jonge) ouders een rots in de branding: iemand die ze door de eerste intensieve dagen na de geboorte helpt. Een goede kraamverzorgende is goud waard! 

Als kraamverzorgende bied je professionele zorg aan moeder en kind. Maar je hebt ook oog voor de rest van het gezin. Je signaleert potentiële problemen en geeft voorlichting en advies.

Jouw werk is geslaagd als de kraamtijd een mooie herinnering wordt en ouders de zorg voor hun kindje na de kraamtijd vol vertrouwen tegemoet zien.

Wijkverpleging

Als je in de wijkverpleging werkt, kom je bij veel cliënten over de vloer. Deze cliënten hebben hulp nodig van een verzorgende of verpleegkundige. Denk aan werkzaamheden zoals wassen, aankleden en verpleegtechnische handelingen. Je houdt de cliënten goed in de gaten en onderneemt actie als je merkt dat hun toestand verslechtert.

Ook coördineer je de activiteiten rond het verpleegproces en breng je verslag uit aan andere zorgverleners. Je werkt dus samen en spreekt regelmatig andere disciplines. Korte lijnen met de mantelzorger rondom je cliënt zijn erg belangrijk. Met hen vorm je de basis rondom de cliënt.

Huishoudelijke ondersteuning

Werken in de huishouding betekent dat jij een hart voor mensen hebt. Veel ouderen willen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. En dat kan ook – maar wel met een beetje hulp. Schoonmaken is een fysieke bezigheid die veel van hen vergt. Als huishoudelijk medewerker ondersteun jij hen daar bij. En niet alleen ouderen behoren tot je cliënten: ook jongere mensen die door ziekte of een beperking hulp nodig hebben. 

Misschien denk je bij huishoudelijk werk aan stofzuigen, stoffen, de wc en de badkamer doen; het zijn die dingen die mensen vaak niet meer kunnen doen en waar jij ze mee ondersteunt. Maar wat dacht je van het bieden van een vrolijkheid en afleiding? Aandacht is net zo belangrijk als het schoonmaken en het is dus belangrijk dat je tijd neemt voor een praatje.

Ondersteunende diensten

Vanuit ons hoofdkantoor in Barneveld bieden we ondersteuning aan onze zorgprofessionals. Zo kunnen zij zich volledig richten op het verlenen van zorg en zorgen wij dat zij alles hebben om hun werk te doen. We faciliteren dit vanuit verschillende disciplines, waaronder:  
- Communicatie
- Financiën
- ICT
- P&O
- Planning

We hebben aandacht en interesse in elkaar, wat zorgt voor sterke banden en betrokkenheid. We groeien en ontwikkelen, waarbij we van elkaar leren en elkaar steunen. We staan klaar voor elkaar en voor onze zorgprofessionals, altijd met het belang van onze cliënten voor ogen. Onze ondersteuning draagt bij aan het leveren van kwalitatieve zorg!

De huidige ontwikkeling

De zorgverlening is volop in ontwikkeling. Naast hulp aan het begin van het leven, ontstaat een toenemende vraag naar zorg tijdens de laatste fasen van het leven. Dit kan laagdrempelig zijn - alledaagse dingen als aankleden en wassen – maar ook specialistische zorg zoals palliatieve zorg, wondzorg en dementiezorg betreffen.

BabythuisZorg

RST Zorgverleners biedt in een aantal gemeenten BabythuisZorg aan. BabythuisZorg is gezinsondersteuning voor gezinnen met een kindje tot ongeveer 1 jaar oud. Het is een individuele maatwerkvoorziening die aanvullend is op kraamzorg en jeugdgezondheidszorg.

Digitale ondersteuning

In de thuiszorg zijn er veel mogelijkheden om te innoveren. Er zijn zoveel innovaties op de markt dat je als organisatie bijna niet weet waarvoor je wat kunt inzetten. Gelukkig is er het regionale netwerk van partners, de innovatie-fabriek. Binnen dit netwerk delen we kennis en leren we van elkaars ervaringen. Dit helpt ons bij het maken van weloverwogen keuzes voor onze organisatie. Zo werken we op dit moment bijvoorbeeld met VirtueleThuiszorg van MobileCare.

Wat ons drijft

We geloven dat ieder mens een uniek schepsel van God is en in alle fasen van het leven recht heeft op zorg en ondersteuning die past bij zijn of haar situatie. Zorg die het welzijn verbetert en de zelfredzaamheid stimuleert. Zorg voor alle aspecten van het mens zijn; voor lichaam, geest en ziel. Dat is wat RST drijft en wat wij willen bieden aan onze cliënten.

Waar wij voor staan

RST Zorgverleners wil dat iedereen de zorg krijgt die nodig is. De sleutelwoorden om dat waar te maken zijn: verbeteren, vernieuwen en verbinden. RST Zorgverleners laat het zorgaanbod aansluiten bij de cliënt en bij de zorgontwikkelingen. Met vernieuwende zorgconcepten en met inzet van technologie kunnen we aan meer mensen zorg verlenen.

RST Zorgverleners wil voor de achterban én voor iedereen die een beroep op haar doet de toegang zijn tot passende zorg. Onze professionaliteit en de christelijke naastenliefde maken dat we zorg bieden met échte aandacht voor lichaam, geest en ziel. Iedere cliënt mag dat ervaren.

Beschikbare vacatures

Huishoudelijk medewerker

Hou jij van aanpakken en vind je het fijn om een ander helpen? Als je huishoudelijk medewerker bij RST Zorgverleners wordt doe je beide. Onze cliënten zijn blij met jouw hulp en tijd voor hen.

Tijdelijk, uitzicht op vast

(Leerling) Verzorgende IG

Hou jij ervan om concrete zorg te bieden in de breedste zin van het woord? Kom dan werken als verzorgende IG bij RST Zorgverleners. Nog geen diploma? Wij staan ook open voor leerlingen! Je volgt een BBL-opleiding en tegelijkertijd ben je werkzaam binnen onze organisatie. 

Tijdelijk, uitzicht op vast
werken en leren, mbo

(Leerling) Verpleegkundige

Zit zorg in jouw bloed en hou je ook van de verpleegkundige handelingen die daarbij horen? Dan is een baan als verpleegkundige iets voor jou. Aan de bewoners wordt door RST Zorgverleners thuiszorg verleend, variërend van huishoudelijke zorg tot verpleging. Dankbaar werk!

Tijdelijk, uitzicht op vast
werken en leren, mbo

(Leerling) Wijkverpleegkundige

Als wijkverpleegkundige ben je de spin in het web tussen je cliënten en de zorgprofessionals die zorg aan hen verlenen. Een dankbare én uitdagende functie waarin je werkelijk het verschil kunt maken voor je cliënten.

Tijdelijk, uitzicht op vast
werken en leren, hbo

(Leerling) Kraamverzorgende

Kraamverzorgende is een dankbaar en een mooi beroep. Je bent voor (jonge) ouders een rots in de branding: iemand die ze door de eerste intensieve dagen na de geboorte helpt. Een goede kraamverzorgende is goud waard!  

Tijdelijk, uitzicht op vast
werken en leren, mbo

Teammanager Wijkverpleging

Geniet jij ervan om zelfstandige teams tot bloei te brengen? Kun jij de grote lijnen uitzetten, maar heb je ook oog voor de details? Dan zoeken wij jou als teammanager voor onze wijkverpleegkundige teams in Midden-Zeeland.

Tijdelijk, uitzicht op vast
hbo
Barneveld, Goes

Persoonlijk advies?

Kom in contact met een van onze specialisten, zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om u van advies te voorzien en indien gewenst u vrijblijvend uit te nodigen voor een persoonlijk adviesgesprek bij ons op kantoor.