header

Welkom bij Beens Groep

60 jaar vakmanschap op grens van land en water

(Water)bouw met ons mee aan de bescherming van Nederland!

Wij zijn waterbouwers. Al ruim 60 jaar lang. Meewerken aan betere vaarwegen en veiligheid op de grens van land en water, dat is wat ons familiebedrijf drijft. Al drie generaties stroomt er geel bloed door onze aderen. Het zorgt ervoor dat vakmanschap, verbondenheid met elkaar en onze opdrachtgevers en passie voor het beschermen van Nederland in ons DNA verankerd is. 

Omdat we  alle expertise en materieel voor in huis hebben, kunnen we oplossingen voor waterbouwkundige constructies en baggerwerken ontwikkelen, organiseren en realiseren. Zo dragen we bij aan het veilig, leefbaar en bereikbaar houden van Nederland. Spreekt dit jou aan? Dan verwelkomen we je graag in onze hechte familie.

Van ontwerp tot realisatie

Met oever- en kadeconstructies beschermen we onze steden, achterland en inwoners tegen instortingsgevaar en overstromingen. Of we zorgen voor maatregelen die leiden tot een betere infrastructuur over het water. Hiervoor ontwerpen en realiseren we waterbouwkundige constructies. Daarbij spelen we in op alle belangen die er bij opdrachtgevers en in de omgeving leven. We verzorgen het ontwerp en de uitvoering, inventariseren vooraf risico’s, stellen beheersmaatregelen op, monitoren trillingen en voeren kwaliteitscontroles uit.

Van constructeurs tot schippers en van procescoördinatoren tot heiers. Ze vormen slechts een dwarsdoorsnede van alle specialisten die we in huis hebben. Voor elk project werken ze multidisciplinair samen. Of we nou hoofdaannemer zijn of partner in een bouwteam; door ons juiste team van specialisten samen te stellen, voegen we met advies, kennis en kunde waarde toe. Bijvoorbeeld door een slanke constructie te ontwerpen of stremmingen voor vaar- en wegverkeer te minimaliseren.

Nederland beschermen tegen water. Daarin zijn we gespecialiseerd. Ons werk speelt zich af rond havens, vaarwegen, dijken en waterbodems. Dat zorgt ervoor dat onze waterbouwkundige constructies en baggerwerkzaamheden onlosmakelijk verbonden zijn met hun omgeving. Ieder project is uniek en vraagt om maatwerk. Wij kunnen het volledige proces om tot een optimaal eindresultaat te komen ontwerpen, organiseren en realiseren.

Verwijderen, verplaatsen, afzetten

Beens Dredging is de baggerdivisie van Beens Groep. In opdracht van diverse waterschappen, gemeentes, provincies, havenbedrijven en Rijkswaterstaat voeren we op gezette tijden het noodzakelijke baggeronderhoud uit bij havens, rivieren of kanalen. Met oog voor verwachtingen, behoeften en belangen van onze opdrachtgevers. Door bagger te verwijderen, te verplaatsen en af te zetten, voorkomen we dat de doorstroming van water wordt belemmerd, dat havens dichtslibben of dat vaarwegen te ondiep worden. Zo kan de beroeps- en pleziervaart altijd blijven varen.

Elk opdracht begint bij ons met een grondige inventarisatie van de uitgangspunten. We denken al in een vroegtijdig stadium met u mee om de gunstigste oplossing te vinden. Soms is die verrassend eenvoudig. Een andere keer komt er veel bij kijken. Met onze surveyafdeling voeren we peilmetingen uit en we zijn gecertificeerd om te werken op bodemsaneringslocaties- en in NGE-verdachte omstandigheden. Maar welk baggerplan we ook maken, met advies, kennis en kunde wil Beens Dredging uw project efficiënt organiseren en realiseren.

Naast baggeren om zand en slib te verwijderen, ontwikkelde Beens Dredging een innovatieve en award-winnende methode om zand te sproeien. Hiermee kunnen we voor kusten en kades zand aanbrengen. We leggen recreatiestranden aan, verstevigen waterbodems en versterken kuststroken en dijken. Daarmee beschermen we het Nederlandse achterland tegen waterspiegelstijgingen of zorgen we voor recreatiemogelijkheden.

Analyseren, plan maken, reconstrueren

In Nederlandse binnensteden zijn tal van authentieke kademuren rond grachten aanwezig. Vaak gaat het om eeuwenoude constructies, die in sommige gevallen zelfs aangemerkt zijn als cultureel erfgoed. Destijds zijn ze ontworpen voor een heel ander gebruik dan vandaag de dag. Boven water lijken de kademuren vaak nog prima te functioneren. Maar hoe is de staat onder de waterspiegel en bij de achterliggende constructie? Beens Groep kan een reconstructieplan maken en uitvoeren. Met oog voor de complexe omgeving van de binnenstad.

Op locatie analyseren we de werksituatie. Hoe is de bodemgesteldheid? Wordt de constructie omringt door wortels van karakteristieke bomen? Hoe zit het met de wirwar aan kabels, leidingen en rioleringen in de grond? Op welke wijze kunnen we materieel en materialen aanvoeren? We hebben er allemaal oog voor. Net als voor de aanwezigheid van monumentale panden, historische bebouwing, omwonenden en publiek.

Op basis van de analyse ontwikkelen we een ontwerp voor de nieuwe kademuur en een uitvoeringsmethodiek. Op drukbezochte historische plekken zijn de vaak aanwezige monumentale panden gevoelig voor trillingen, moet geluidshinder voor omwonenden en publiek op de kades en terrassen minimaal zijn en is de werk- en opslagruimte beperkt. Ook mogen de pleziervaart en rondvaartboten geen tot weinig hinder ervaren van de werkzaamheden. Onder die uitdagende omstandigheden komt het beste in Beens Groep naar boven. Gecontroleerd, maar gedegen leveren we maatwerk dat past bij het ritme van de stad.

Waar onze expertises samenkomen

Hergebruik van damwanden, houten bruggen, steigerbouw, remmingwerken, zinkerleidingen en calamiteitenberging.
In onze speciale projecten op het snijvlak van land en water vertalen we zestig jaar kennis en ervaring naar unieke, solide en duurzame oplossingen.

Wij creëren. Ook als iets nog niet eerder is gedaan.
Wij hebben alles in huis om te maken wat voor een project nodig is en hebben beschikking over onze eigen teken- en ontwerpafdeling. Daarmee verleggen we grenzen, verrijken we ons vakmanschap en dragen we bij aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Voor nu en de generatie na ons.

Wij werken mee aan betere vaarwegen en aan het beschermen van mens en achterland tegen water. Daarvoor hebben wij alle expertise en materieel in huis. Sinds de overname van KLB Waterbouw in 2020 beschikken wij ook over eigen waterbouwvaklieden. Dat betekent dat u ook voor vragen over ambachtelijk houten waterbouwwerk bij ons aan het juiste adres bent.

Circulair werken zoals het bedoeld is. Vanuit ons Circulair Depot in Lelystad beoordelen we in welke projecten we de materialen die uit onze werken vrijkomen — zoals hout en staal — kunnen hergebruiken. Zo bieden wij onze klanten een voordelige en duurzame oplossing.

60 jaar vakmanschap

Beens Groep bestaat in 2019 zestig jaar. Zes decennia die in  het teken staan van het beschermen van Nederland tegen het water, werken aan betere vaarwegen en het bedenken van slimme oplossingen in de waterbouw. Sinds de oprichting in 1959 zijn we een familiebedrijf dat gevestigd is in Genemuiden. Beens Groep legt havens aan, maakt kadeconstructies op industrieterreinen of in een binnenstedelijk gebied, doet bestortingswerken, plaatst aanleg- en afmeervoorzieningen, voert baggerwerk uit, maar is ook bedreven in onderhoudswerken aan vaarwegen. Heel Nederland is inmiddels het werkterrein geworden.

Karst Beens was 47 jaar toen hij in 1959 zijn eigen bedrijf begon. In het vorige decennium namen Klaas Beens en zijn zoon Karst-Jan vervolgens de aandelen van de verschillende families over. Klaas bleef tot november 2017 aan als adviseur van Beens Groep. Als zoon van Klaas Beens heeft Karst-Jan Beens het werken in het familiebedrijf met de paplepel binnen gekregen. Binnen enkele jaren nam Karst-Jan Beens alle aandelen over en sinds 2012 is hij voor honderd procent eigenaar van Beens Groep.

 

Vacatures

Junior calculator

Ben jij net klaar met een technische opleiding zoals middenkaderfunctionaris infra of civiele techniek? Óf heb je inmiddels al enige ervaring als beginnend calculator, kostprijsdeskundige, werkvoorbereider, projectcoördinator of in een vergelijkbare technische functie? Dan is deze functie misschien wel wat voor jou!

Tijdelijk, uitzicht op vast
mbo, hbo
Lelystad

Senior uitvoerder

Heb jij brede ervaring in de GWW-sector als (senior) uitvoerder? En ben jij klaar voor de volgende stap? Lees dan snel verder. Dit zou zou maar eens jouw volgende stap kunnen zijn!

Tijdelijk, uitzicht op vast
mbo, hbo

Projectleider waterbouw/baggeren

Heb je ervaring als projectleider in de waterbouw / bagger? En zet jij als geboren leider een heel team in z'n kracht? Welkom bij Beens Dredging!

Tijdelijk, uitzicht op vast
hbo

Menger

Voor ons team kademakers in hartje Amsterdam zijn wij op zoek naar een allround techneut. Geen ervaring maar wel technisch inzicht? Weet je van aanpakken? Dan is deze vacature iets voor jou!

Tijdelijk, uitzicht op vast
diploma n.v.t.
Amsterdam

Landmeter

Heb je de nodige ervaring als landmeter? Of ben je bezig met afstuderen voor middenkaderfunctionaris infra, civiele techniek, ocean technology, kust- en zeemanagement of land- en watermanagement en klaar voor jouw eerste stap op de arbeidsmarkt? Kom werken in de waterbouw!

Tijdelijk, uitzicht op vast
mbo
Amsterdam

Lasser

Ben jij een vakbekwaam lasser en vind je het mooi om op afwisselende locaties door het hele land werkzaam te zijn? Bij Beens Groep werk je aan mooie projecten en heb je volop doorgroeimogelijkheden. Lees snel verder voor meer informatie!

Tijdelijk, uitzicht op vast
diploma n.v.t.
Amsterdam

Persoonlijk advies?

Kom in contact met een van onze specialisten, zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om u van advies te voorzien en indien gewenst u vrijblijvend uit te nodigen voor een persoonlijk adviesgesprek bij ons op kantoor.