WTN-_dsc8745-team-HR-67

Carrièreswitch

  • Evaluatie
  • Beroepskeuze
  • Sollicitatieondersteuning 

Is jouw werkgever vooral bezig met marges en winst, terwijl jij in essentie streeft naar positieve maatschappelijke impact? Of is het juist andersom? Dan zijn jouw persoonlijke normen en waarden waarschijnlijk niet meer gelijk aan die van jouw werkgever. Helaas is er geen gemakkelijke manier om hier iets aan te doen. Jouw organisatie zal namelijk niet zo snel van visie veranderen en jouw eigen waarden zijn net zo goed belangrijk. 

Als je twijfelt over je huidige baan dan zegt je hart vaak iets anders dan je hoofd. Bijvoorbeeld omdat je vertrouwde plek zo comfortabel is of omdat je loyaal bent aan je werkgever. Toch kunnen er duidelijke tekenen zijn dat je niet meer goed op je plek zit.

Tips voor het maken van een carriéreswitch

Allereerst: Durf te dromen en doe iets! Het blijkt lastig om een geschikt moment hiervoor te vinden en het is nooit gemakkelijk om de gebaande paden te verlaten en buiten jouw comfortzone te gaan. Bij Werk Met Talent weten we dat als geen ander, het kan daarom ook geen kwaad om hier ondersteuning bij te vragen. De huidige arbeidsmarkt biedt ruimte voor zij- instromers en die de gevraagde opleiding meestal nog moeten gaan volgen.

   Doe iets!

   Durf te dromen

   Volgt een (loopbaan)training of neem een coach

   Ga uitvinden wat je softskills zijn en maak daar gebruik van

   Ontwikkel je hardskills, volg een relevante studie 

   Gebruik je netwerk

Wat WerkMetTalent voor jou kan betekenen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om van baan en beroep te veranderen komen er veel vragen op je af. Welke richting ga ik op, welke organsaties passen daarbij, wat betekend dit voor mijn omgeving etc. 

Wij kunnen jou helpen door te luisteren, vragen te stellen en door richting te geven aan het proces. Samen bespreken we jouw competenties en vaardigheden en leggen we deze naast de wensen en ideeen voor een andere werkomgeving.

Wanneer we de inventarisatie hebben afgerond en de opties op tafel liggen gaan wij je vrijblijvend voorstellen aan onze partners en opdrachtgevers waarvan we weten dat er raakvlakken zijn. Wij organiseren jouw nieuwe baan van eerste meeloopdag tot en met het arbeidsvoorwaardengesprek, totdat jij op je gewenste (werk)plek zit!

Omscholen 

Omscholen betekend dat je een opleiding gaat volgen voor een beroep waarvoor je niet eerder bent opgeleid. Dat kan een complete opleiding zijn, maar bij een carriéreswitch kan het volgen van trainingen en/of cursussen afdoende zijn. Dit is vooral afhankelijk van werkervaring en de werkzaamheden van je vorige beroep(en). Je leert vooral nieuwe vaardigheden en kennis die nodig is om het betreffende beroep uit te voeren.

BIj veel organisaties (zoals in het onderwijs en de zorg) zijn er diverse voorbeelden van zij- instromers, deze organisaties hebben hier dus ook al veel ervaring mee en kunnen jou vaak al een goed beeld geven van het te volgen traject. De omscholingstraject is hier al goed geregeld en je kunt hierover ook al veel informatie inwinnen bij mensen die je hier in voor zijn gegaan. Deze organisaties zijn daarnaast ook bereid om in jou te investeren door middel van opleiding en training.

De belangrijkste voordelen van een carriéreswitch

 

   Het belangrijkst: Je gaat werk doen waar je heel blij van wordt

   Werk waar je blij van wordt geeft je absoluut veel energie

   Je vergroot je kennis en je ontwikkeld jezelf

   Deze nieuwe baan past waarschijnlijk beter bij jou als persoon en je interesses

 

Last but not least, een andere baan in een ander vakgebied geeft een mooi toekomstperspectief, vooral in een sector met meer baangarantie zorgt dat er ook voor dat je voor de lange termijn gebakken zit.

Meer informatie over een carrièreswitch?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie. Een adviseur van WerkMetTalent neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Reviews

1
8