Visual agathos

Welkom bij Agathos

Wij werken professioneel, persoonlijk en liefdevol. Geïnspireerd door het christelijk geloof en de Bijbel.

Werken met waardering

Agathos is een christelijke organisatie op reformatorische grondslag. Ons dienstenaanbod is breed, van hulp bij het huishouden tot intensieve ambulante gezinsbegeleiding. Wij werken van Zeeland tot op de Veluwe. Agathos bestaat al ruim 40 jaar. Iedereen die zorg nodig heeft is bij ons van harte welkom, ongeacht levensovertuiging. Onze deskundige betrokken zorg- en hulpverleners staan voor iedere cliënt klaar. 

Hulp bieden aan anderen, dat is wat Agathos sterk maakt en onze medewerkers met elkaar verbindt! Wij zijn op zoek naar enthousiaste professionals om aan deze hulpvragen te voldoen. De medewerkers van Agathos laten zich bij hun dagelijkse werkzaamheden inspireren door de missie van de organisatie die komt uit de bijbel: "Goed doen aan allen". Jouw inbreng zowel als professional als persoon is de spil van onze organisatie en wordt door onze cliënten erg gewaardeerd. 

Kom jij onze cliënten begeleiden?

Als hulpverlener weet jij als geen ander dat mensen soms iemand nodig hebben die een eindje met hen meeloopt tot ze het (weer) zelf kunnen. Dat bieden wij met onze intensieve ambulante hulpverlening. Als ambulant hulpverlener begeleid je de cliënt. Dat doe je in de thuissituatie. Voor de een is een steuntje in de rug voldoende, voor de ander past een intensief hulpverleningstraject beter. De situatie, mogelijkheden en vaardigheden van de cliënt zijn het uitgangspunt. Je combineert de hulpverlening met de hulp uit het netwerk en stemt af met alle betrokkenen. Zodat de cliënt uiteindelijk vertrouwt dat hij het weer zelf kan.

Bied jij de thuiszorg die nodig is?

Onze thuiszorgcliënten zijn vooral ouderen. Als thuiszorgmedewerker van Agathos bied je bij de cliënt thuis de zorg die nodig is zodat deze, zo mogelijk, zoveel mogelijk zijn zelfstandigheid behoudt of terugkrijgt. Dat kan gaan om huishoudelijke hulp, verzorging of verpleging. Doordat je regelmatig bij de cliënt komt bouw je een band op en kun je veranderingen beter opmerken. Je speelt daar op een goede manier op in en stemt waar nodig af met je collega’s en de mantelzorg. Zodat de cliënt tevreden is, of eigenlijk meer dan dat: zijn waardering laat blijken. Dat is voor ons een bewijs dat we goed bezig zijn.

'Drie divisies met een eigen identiteit'

Lelie zorggroep bestaat uit 3 christelijk zorgorganisaties die hun krachten bundelen in Nederland; Lelie zorggroep, Agathos en Curadomi. 'Christelijk’ kent in Nederland vele vormen. Binnen Lelie zorggroep komen die samen. Van collega’s uit de bevindelijk gereformeerde traditie tot collega’s die zelf niet christelijk zijn, maar wel onderschrijven dat de christelijke traditie ook voor hen richting en inspiratie geeft om te zorgen voor hun cliënten. De drie divisies stellen hun eigen identiteit vast, uiteraard passend in de kaders van de centrale organisatie Lelie zorggroep.

De identiteit van Agathos:

Agathos is een christelijke thuiszorgorganisatie op reformatorische grondslag. De Bijbel, het woord van God, vormt de basis van waaruit de medewerkers van Agathos werken. Galaten 6 vers 10 benoemt de motivatie waaruit wij onze zorg willen bieden. Agathos is het oud-Griekse woord voor ‘goed doen'. Agathos beoogt het goede, in de vorm van zorg en diensten vanuit reformatorisch perspectief, te zoeken voor allen. Agathos heeft bijzondere aandacht voor het ‘goed doen' aan haar geloofsgenoten.

 Nog altijd kiest een groot deel van de cliënten bewust voor Agathos om haar reformatorische identiteit. Wat de medewerkers van Agathos prettig vinden, is de onderlinge herkenning van principes. Daarin staat Gods Woord – in de Statenvertaling - centraal, en is er Achtergrond ‘God liefhebben boven alles en de naaste als jezelf’. Die Bijbelse opdracht is vanaf de oprichting van Curadomi een bron van inspiratie voor de medewerkers. Een manier om uiting te geven aan hun geloof – met daden – en de liefde van God door te geven aan anderen. Dat is de eigenheid waar een veelzijdige groep christelijke medewerkers zich toe aangetrokken voelt. Ze verschillen misschien in persoonlijke keuzes en levensstijl, maar voelen zich verbonden door het geloof in God én de zorg voor hun cliënten. aandacht voor een levensstijl die hierbij aansluit. Praktisch en zichtbaar.

Vacatures

Jeugdhulpverlener

Als intensief ambulant jeugdhulpverlener bij Agathos hulpverlening bied je hulp en begeleiding aan gezinnen, kinderen, jongeren en hun netwerk in complexe situaties waarbij sprake is van problemen in de opvoeding, gedragsproblemen en/of ontwikkelingsproblematiek, vaak in combinatie met psychiatrische problematiek....

Uitzicht op vast dienstverband
HBO, WO

Verzorgende IG

Met jouw passie voor mensen en voor betere zorg maak jij elke dag het verschil in het leven van onze bewoners. Jij combineert de dagelijkse zorg voor onze cliënten met liefdevolle aandacht voor hen als persoon. Dat geeft voldoening!

Uitzicht op vast dienstverband
MBO

Verpleegkundige thuiszorg

Met jouw passie voor mensen en voor betere zorg maak jij elke dag het verschil in het leven van onze bewoners. Jij combineert de verpleging voor onze cliënten met liefdevolle aandacht voor hen als persoon. Dat geeft voldoening!

Uitzicht op vast dienstverband
MBO

Medewerker hulp bij huishouden

Met jouw passie voor mensen maak jij als huishoudelijk medewerker elke dag het verschil in het leven van onze bewoners. Jij helpt bewoners die het huishoudelijk werk zelf niet meer (helemaal zelf) kunnen uitvoeren. Dankbaar werk!

Uitzicht op vast dienstverband
Geen diploma vereist

Ambulant hulpverlener (senior)

Veel contact met cliënten van jong tot oud, met allerlei verschillende hulpvragen. Afwisselend, uitdagend en waardevol tegelijk! Heb jij een hart voor mensen en kun jij hen met jouw expertise de juiste hulp verlenen? Dan is dit wellicht de vacature die bij jou past!

Uitzicht op vast dienstverband
MBO

Persoonlijk advies?

Kom in contact met een van onze specialisten, zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om u van advies te voorzien en indien gewenst u vrijblijvend uit te nodigen voor een persoonlijk adviesgesprek bij ons op kantoor.