Agathos header

Welkom bij Agathos

Wij werken professioneel, persoonlijk en liefdevol. Geïnspireerd door het christelijk geloof en de Bijbel.

Werken met waardering

Agathos is een christelijke zorgorganisatie op reformatorische grondslag en bestaat al ruim 40 jaar. We bieden hulp bij het huishouden, verpleging & verzorging thuis en intensieve ambulante hulpverlening van Zeeland tot op de Veluwe. Iedereen die zorg nodig heeft is bij ons van harte welkom, ongeacht levensovertuiging. Onze deskundige en betrokken zorg- en hulpverleners staan voor iedere cliënt klaar.

Hulp bieden aan anderen, dat is wat Agathos sterk maakt en onze medewerkers met elkaar verbindt! Wij zijn op zoek naar enthousiaste professionals om aan deze zorg- en hulpvragen te voldoen. De medewerkers van Agathos laten zich bij hun dagelijkse werkzaamheden inspireren door de missie van de organisatie die komt uit de bijbel: "Goed doen aan allen". En dat wordt gewaardeerd, door cliënten, collega’s en leidinggevenden.

Begeleid jij onze cliënten?

Als hulpverlener weet jij als geen ander dat mensen soms iemand nodig hebben die een eindje met hen meeloopt, tot ze het (weer) zelf kunnen. Dat bieden wij met onze intensieve ambulante hulpverlening. Als ambulant hulpverlener begeleid je de cliënten in de thuissituatie. De doelgroep is verschillend: we bieden hulpverlening aan kinderen, jongeren, volwassenen én gezinnen. Voor de een is een steuntje in de rug voldoende, voor de ander past een intensief hulpverleningstraject beter. De situatie, mogelijkheden en vaardigheden van de cliënt zijn het uitgangspunt. Je combineert de hulpverlening met de hulp uit het netwerk en stemt af met alle betrokkenen. Zodat de cliënt uiteindelijk vertrouwt dat hij het weer zelf kan.

Bouw jij een band op met de cliënten thuis?

Thuiszorg is de toekomst. Om de stijgende zorgvraag in de komende jaren aan te kunnen, is het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Als thuiszorgmedewerker speel jij hier een belangrijke rol in! Je biedt zorg die nodig is, zodat de cliënt zoveel mogelijk zelfstandigheid behoudt of terugkrijgt. Dat kan gaan om huishoudelijke hulp, verzorging of verpleging. Wist je dat Agathos voorop loopt in virtuele thuiszorg? Dat wil zeggen dat we werken met digitale hulpmiddelen voor cliënten, die ervoor zorgen zodat er minder zorgmomenten nodig zijn.

Doordat je soms wel jaren bij cliënten thuis komt, bouw je een hechte band op. Je kent cliënten als geen ander en kan veranderingen daarom goed opmerken. Je speelt daar op een goede manier op in en stemt waar nodig af met collega’s, huisarts en de mantelzorg. Zodat er op ieder moment passende, liefdevolle en kwalitatieve zorg geboden wordt.

“Goed doen aan allen”

Agathos is een christelijke thuiszorgorganisatie op reformatorische grondslag. De Bijbel, het woord van God, vormt de basis van waaruit de medewerkers van Agathos werken. Galaten 6 vers 10 benoemt de motivatie waaruit wij onze zorg willen bieden. Agathos is het oud-Griekse woord voor ‘goed doen', dat hebben de medewerkers van Agathos voor ogen. Nog altijd kiest een groot deel van de cliënten bewust voor Agathos om haar reformatorische identiteit. Wat de medewerkers van Agathos prettig vinden, is de onderlinge herkenning van principes en aandacht voor een levensstijl die hierbij aansluit.

Agathos is onderdeel van Lelie zorggroep. Lelie zorggroep staat voor christelijke zorg en hulpverlening in Nederland, aan iedereen die dat nodig heeft.

Vacatures

Jeugdhulpverlener

Als intensief ambulant jeugdhulpverlener bij Agathos hulpverlening bied je hulp en begeleiding aan gezinnen, kinderen, jongeren en hun netwerk in complexe situaties waarbij sprake is van problemen in de opvoeding, gedragsproblemen en/of ontwikkelingsproblematiek, vaak in combinatie met psychiatrische problematiek....

Tijdelijk, uitzicht op vast
hbo, wo

Verzorgende IG

Met jouw passie voor mensen en voor betere zorg maak jij elke dag het verschil in het leven van onze bewoners. Jij combineert de dagelijkse zorg voor onze cliënten met liefdevolle aandacht voor hen als persoon. Dat geeft voldoening!

Tijdelijk, uitzicht op vast
mbo

Verpleegkundige thuiszorg

Met jouw passie voor mensen en voor betere zorg maak jij elke dag het verschil in het leven van onze bewoners. Jij combineert de verpleging voor onze cliënten met liefdevolle aandacht voor hen als persoon. Dat geeft voldoening!

Tijdelijk, uitzicht op vast
mbo

Medewerker hulp bij huishouden

Met jouw passie voor mensen maak jij als huishoudelijk medewerker elke dag het verschil in het leven van onze bewoners. Jij helpt bewoners die het huishoudelijk werk zelf niet meer (helemaal zelf) kunnen uitvoeren. Dankbaar werk!

Tijdelijk, uitzicht op vast
diploma n.v.t.

Ambulant hulpverlener (senior)

Veel contact met cliënten van jong tot oud, met allerlei verschillende hulpvragen. Afwisselend, uitdagend en waardevol tegelijk! Heb jij een hart voor mensen en kun jij hen met jouw expertise de juiste hulp verlenen? Dan is dit wellicht de vacature die bij jou past!

Tijdelijk, uitzicht op vast
mbo

Vakantiemedewerker zorg, welzijn of huishouding

Doe je een zorgopleiding en heb je al een zorgstage gelopen? Welkom als vakantiemedewerker zorg! Ben je nog niet zo ver in je opleiding, of heb je andere talenten? Dan kan je aan de slag als vakantiemedewerker welzijn of in de huishouding.

Tijdelijk, uitzicht op vast
diploma n.v.t.

Persoonlijk advies?

Kom in contact met een van onze specialisten, zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om u van advies te voorzien en indien gewenst u vrijblijvend uit te nodigen voor een persoonlijk adviesgesprek bij ons op kantoor.