Wie steun jij?

Update – de uitslag wordt binnenkort bekend gemaakt!

Juist in deze tijd is het nodig om aandacht te schenken aan degenen die het moeilijk hebben. Dat is de reden waarom wij het in 2020 even anders deden. Vorig jaar gaven wij geen relatiegeschenken, maar steunden wij vier projecten. Elk project ontvangt van ons in januari een gift afhankelijk van het aantal stemmen.

  • Kom Over en Help

  • MAF Nederland

  • Woord & Daad

  • Stichting Ontmoeting

De projecten

MAF Nederland

Landingsbaan in Myanmar

Als stichting MAF hebben we voor het project ‘een landingsbaan in Myanmar’ gekozen. Een land dat tot voor kort gesloten was, zeker voor (christelijke) hulporganisaties. De landingsbaan wordt gelegd in Lailenpi, Dit dorp ligt in een regio waar veel christenen wonen. Ten opzichte van de rest van de bevolking hebben ze minder kansen. Ook hebben ze te weinig Bijbels en studiemateriaal.

Met de aanleg van deze landingsbaan hebben mensen makkelijker toegang tot het gebied zonder reizigers bloot te leggen aan de lange en soms gevaarlijke reis over land. Momenteel schrikt het veel bezoekers af wat ten koste gaat van ontwikkeling en vooruitgang.

Kom Over en Help

Wintercampagne 

Vanuit Kom over en help willen we graag onze wintercampagne aandragen. Met deze campagne willen we kwetsbare kinderen in de koude wintermaanden helpen met een dagelijkse warme maaltijd en met onderwijs.

Er is hulp voor nu (een warme maaltijd) én voor later (onderwijs om de kansen voor de toekomst te verbeteren). Juist in deze dubbel zware winter, met armoede, kou én het coronavirus, is deze hulp hard nodig. De kinderen krijgen deze hulp via een dagopvangcentrum van de kerk. Het centrum is een veilige schuilplaats voor de kinderen en speelt een grote rol in hun leven.

Woord & Daad

Water voor Shalla

Wij, Woord & Daad, delen we graag ons project ‘water voor Shalla’aan. Schoon, stromend water uit de kraan: wat zijn we daar blij mee op warme zomerse dagen. Maar zo is het niet in Senbatu Shalla. Daar is water zo schaars dat het voor vele gezinnen niet te betalen is. En dus drinken ze van het water wat langs de kant van de weg loopt of uit de poel die is ontstaan door het regenwater.

Op 26 september zouden we met Sport for Others de Mont Ventoux beklimmen voor een goede watervoorziening in Senbatu Shalla. Maar dat kan niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. De 300.000 euro die we op wilden halen voor Senbatu Shalla loopt de gemeenschap dus mis. Daarom vragen we uw steun.

Stichting Ontmoeting

Thuis in Ede-Zuid

Vanuit Stichting Ontmoeting willen we graag de aandacht vragen voor ‘Thuis in Ede-Zuid’. Thuis in Zuid is een laagdrempelige inloop voor bewoners van de hoogbouwflats in Ede-Zuid. In de ontmoetingsruimte van de Elskampflat kunnen wijkbewoners die zich bevinden in een kwetsbare positie elkaar ontmoeten, maar ook terecht voor een luisterend oor, een spelletje en een kopje koffie. vaardigheden op te doen, is het goed dat cliënten na hun verblijf in de Thuishaven doorstromen naar een eigen woonruimte.

Er worden   activiteiten aangeboden, zoals bakken, naaien, open maaltijden, een kledingbeurs etc. Op woensdagmiddagen zijn kinderen welkom voor een spel of knutselactiviteit.