Tips voor een productieve werkdag

Optimale productiviteit tijdens je werkdag, hoe krijg je dat voor elkaar? Niet alleen werkgevers zijn dol op productieve werknemers, het zorgt er ook voor dat je zelf met een goed gevoel de deur achter je dichttrekt. Hoe kan je productiviteit verhogen? Wij geven je graag een aantal tips.

Ochtendritueel 

Een goed begin is het halve werk, dat komt je vast wel bekend voor. Je ochtendritueel begint de dag ervoor al. Zorg ervoor dat je ontspannen gaat slapen en dat je spullen voor de volgende dag al klaar liggen. Denk aan je laptop, lunch en kleding. Vergeet niet om even tijd te nemen voor een gezond ontbijt en wellicht een kop koffie of thee.

Lijstje

Wat wil je aan het eind van de dag in ieder geval af hebben? Schrijf het op, dan ik het uit je hoofd en kan je aan de slag. Het zorgt voor overzicht en zorgt ervoor dat je niet als een kip zonder kop te werk gaat. Je kan het heerlijk ouderwets in je notitieboek of een ander idee is om het in de outlook-agenda te noteren. Een tip die hierbij hoort is het indelen van je dag in blokken van één uur met vervolgens 5 minuten pauze. 

Mailbox

Je mailbox kan gedurende je werkdag enorm afleiden. Het is moeilijk om niet steeds als je een melding krijgt snel het mailtje te bekijken, want wie weet is het dringend. Probeer dit niet te doen en tijd te reserveren voor je mailbox. Wat wellicht kan helpen is om de pop-ups te verwijderen, zodat ze je niet meer afleiden. 

Focus

Probeer om één taak tegelijk te doen en voorkom multitasking. Bedenk ook wanneer jij op een dag het meest productief bent. Is dat in de ochtend of juist aan het eind van de dag. Dit kan je meenemen in jouw dagplanning. 

Pauze

Neem tijd voor een pauze! Pauzes hoeven niet lang te zijn, even wat drinken halen of een luchtje scheppen. Vooral als je veel op kantoor werkt of thuis achter de computer is dit een echte aanrader.

 

Succes!