Subsidieregeling voor loopbaanadviezen in de maak

Er is een subsidieregeling in ontwikkeling voor scholing. Namelijk de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM). Van deze SLIM-regeling kunnen organisaties komend jaar al profiteren, bijvoorbeeld voor loopbaanadviezen.

De regeling is een gevolg van de afspraken die in de Tweede Kamer zijn gemaakt rondom de behandeling van de WAB, de Wet Arbeidsmarkt in Balans. De conceptversie van de regeling is in te zien op internetconsultatie.nl.

In de conceptversie is bepaald dat organisaties uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie en mkb-bedrijven van de subsidie gebruik kunnen maken. Dat kan voor het eerst worden aangevraagd in maart 2020, voor een initiatief gericht op de ontwikkeling van personeel, zoals een beleid voor loopbaanadviezen. Meer informatie over het aanvraagproces van de SLIM-regeling volgt begin 2020.

Met de subsidie vanuit de SLIM-regeling kan het nog interessanter zijn om een loopbaanadviseur van WerkMetTalent in te schakelen. Kijk hier voor de mogelijkheden.