Wil je heroriënteren op jouw kansen op de huidige arbeidsmarkt? Dan biedt de subsidieregeling ‘NL leert door’ mogelijkheden! Het kabinet geeft alle werkenden en niet-werkenden tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd de kans om gratis ontwikkeladvies aan te vragen. 

Wat houdt de regeling in?

Door de coronacrisis verandert de economie en arbeidsmarkt enorm. Om werkenden en niet-werkenden voor te breiden op de veranderende arbeidsmarkt introduceert het kabinet de regeling NL leert door, wat bestaat uit twee subsidieregelingen:

  1. Tijdelijke subsidieregeling ‘NL leert door’ met gebruik van ontwikkeladvies met als doel een heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Dit wordt gedaan onder begeleiding van een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Deze regeling is inmiddels beschikbaar
  2. Tijdelijke subsidieregeling ‘NL leert door’ met gebruik van online scholing. Door middel van deze regeling kan je kosteloos online scholingsactiviteiten krijgen bij een aantal opleiders. Aan deze regeling wordt nog gewerkt.

Hoe kan je er gebruik van maken?

Wil je gebruik maken van de regeling? Dan kan je een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur. De adviseur vraagt de subsidie aan en handelt de administratie af. Je mag de loopbaanadviseur zelf kiezen. Hierbij is het wel een voorwaarde dat de loopbaanadviseur aangesloten is bij NL leert door.

Wat doet een loopbaanadviseur voor je?

De loopbaanadviseur maakt een ontwikkelplan op maat. Je kan hierbij denken aan advies over vragen als:

  • Welke functies passen bij mij en hoe ziet het toekomstperspectief van deze functie eruit op de arbeidsmarkt?
  • Hoe kan ik mijn huidige werk zo invullen dat het mij meer energie geeft?
  • Welke middelen kan ik gebruiken in mijn zoektocht naar ander werk?
  • Waar wil ik naar toe in mijn loopbaan en wat heb ik daarvoor nodig?
  • Hoe kan ik mij ontwikkelen als zzp’er en mijn bedrijf verder laten groeien?
  • Past het starten van een eigen bedrijf bij mij?