Ervaar gratis hoe het is om dyslexie hebben

dyslexie

Op de gratis dyslexiebelevingsavonden ervaren ouders, leerkrachten en intern begeleiders hoe ingewikkeld lezen en spellen kan zijn als je dyslexie hebt. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd? Ervaar het zelf!

De dyslexiebelevingsavonden vinden plaats op 6 en 8 november voor de regio Lekstroom, Zuid-Holland, Noord-Veluwe en Alphen aan den Rijn. De belevingsavonden staan in het teken van ervaren en ontmoeten en zijn bedoeld voor leerkrachten en voor ouders van kinderen met dyslexie die behandeld worden door Driestar onderwijsadvies.

Stug doorploeteren?
Eerst geeft een van onze dyslexiebehandelaren een korte uitleg over dyslexie. Daarna verandert de groep in een ‘klas’, waarin de dyslexiebeleving plaatsvindt. Na de beleving is er ruimte om met elkaar te reflecteren op het ‘dyslexiegevoel’. Hoe voelt het wanneer je niet goed mee kunt komen in de klas, word je daar lacherig van, of juist boos? Blijf je stug doorploeteren, of geef je de moed al op voor je begonnen bent? Veel ouders herkennen de emoties van hun kind bij zichzelf, maar hoe gaan de leerkrachten daar op school eigenlijk mee om?

Tips en tricks
Met zo veel (ervarings)deskundigen in één ruimte worden er iedere avond weer goede tips en tricks uitgewisseld over het begeleiden van een kind bij dingen die lastig zijn. Aan het eind van de avond gaat iedereen een ervaring rijker naar huis!

Meer informatie en aanmelden:
Dyslexiebelevingsavond Alphen aan den Rijn – 6 november 2018
Dyslexiebelevingsavond Lekstroom – 8 november 2018
Dyslexiebelevingsavond Zuid-Holland – 8 november 2018
Dyslexiebelevingsavond Noord-Veluwe – 8 november 2018

Bron: Driestar Educatief