Leon Kruiswijk via ECM dialoog aan de slag bij Goudwisselkantoor

Een gesprek met een hoog wow-gehalte

Artikelen over werving en selectie kijken meestal vanuit het perspectief van de opdrachtgever of het wervingsbureau. In dit verhaal blikken we terug door de ogen van de geworven medewerker. Via bemiddeling van ECM dialoog ging Leon Kruiswijk (45) enige tijd geleden aan de slag als regiovervanger bij Goudwisselkantoor. Een baan waarin hij inmiddels zijn draai helemaal heeft gevonden.

Leon Kruiswijk deed in zilverstad Schoonhoven de opleiding tot juwelier. Zijn entree tot de arbeidsmarkt was bij het vermaarde Amsterdam Diamond Center. Aansluitend was hij werkzaam als verkoper, zowel ‘binnen’ in detailhandelsbedrijven als ‘buiten’ in de functie van vertegenwoordiger. In iets meer dan twee decennia deed hij een schat aan kennis en ervaring op. Ook als ondernemer, want in 2010 nam hij de dierenspeciaalzaak van zijn vader over. “Precies op het verkeerde moment, de recessie werd sterk voelbaar.” In 2015 ging hij terug naar de sieradenwereld, als verkoper in een juwelierszaak.

Daar wees een collega hem op een online vacature: regiovervanger bij Goudwisselkantoor. “Niet dat die collega van mij af wilde hoor”, lacht Kruiswijk. “Ik kende Goudwisselkantoor niet en hetzelfde gold voor ECM dialoog. Ik heb gebeld en kreeg Leendert aan de lijn. Die vroeg me mijn CV te mailen.” Het profiel van Kruiswijk matchte perfect met de vacature. “Hij belde terug en was in de buurt. Bij Van der Valk in Apeldoorn hebben we kennisgemaakt. Dat was een heel gaaf gesprek, met een hoog wow-gehalte.”

Een gesprek met een hoog wow-gehalte

Attent

Leon Kruiswijk voerde in zijn leven al heel wat sollicitatiegesprekken, maar klaarblijkelijk was deze ontmoeting anders. “Ik had al eerder eens een gesprek -met een uitzendbureau- dat voelde niet goed. Dit gesprek was ontspannen, niet in een kamertje, maar in een open omgeving. Ik voelde mij op m’n gemak.” Het resultaat was dat ECM dialoog Kruiswijk voorstelde aan Goudwisselkantoor. “En toen werd het een tijdje stil. Het was vakantie en bij Goudwisselkantoor was het erg druk in die periode. Maar Leendert belde wel tussentijds steeds op om contact te houden en even de stand van zaken terug te koppelen.” Kort voor de zomer mocht Kruiswijk op gesprek bij Goudwisselkantoor. “Best wel spannend, maar ik kreeg van ECM praktische tips mee en net voor het gesprek belden ze nog even op. Heel attent.” Kruiswijk werd vrijwel ter plekke aangenomen.

Centraal

Met als gevolg dat hij nu actief is als regiovervanger. “Goudwisselkantoor heeft zo’n 70 punten in Nederland en België waar men goud, zilver, horloges, diamanten, postzegels en geld kan verkopen. Het bedrijf doet ook verpandingen. Ik ben inkoper en verkoper. Het is een platte organisatie met maar twee lagen. Ik vervang de in- en verkoper op dagen dat deze ziek is of vrije dagen heeft. Nu werk ik bijvoorbeeld in de vestiging Maastricht, maar dat verandert doorlopend. Ik vind het heerlijk, telkens in een andere stad met een andere cultuur te werken. Ik woon in de buurt van Apeldoorn dus erg centraal. En ach, Nederland is een klein land en ik vind autorijden ontspannend.”

Baar goud

Ook de inhoud van het werk spreekt Kruiswijk aan. Hij heeft vanuit zijn loopbaan veel verstand van zowel sieraden, horloges als munten en kan  die kennis iedere dag kwijt in zijn werk. “Ons type bedrijf heeft te maken met vooroordelen, maar hier lopen alle lagen van de  bevolking binnen. Je hoort levensverhalen van verdriet en geluk. Sommige mensen hebben moeite om afstand te doen van een paar sieraden. Dan komt er weer iemand binnen met een kistje vol: ‘Dit is al mijn derde erfenis, wat moet ik er mee?’ “Wij onderscheiden ons van veel collega’s door open en transparant zaken te doen. We nemen sieraden nooit mee naar een kamertje, maar bekijken en taxeren alles waar de klant bij is. Dat wordt gewaardeerd.” Of er wel eens bijzondere artikelen worden aangeboden? “Inderdaad worden er vaak bijzondere sieraden en merken horloges aangeboden en ingekocht, naast de beleggingsmunten zoals Krugerrands en Maple Leafs. En er kwam eens iemand binnen met een baar goud…”

Ook op zoek naar een nieuwe werkgever?

Door je CV te plaatsen op WerkMetTalent is de kans groot dat je gevonden wordt door onze werkgevers. Voor steeds meer werkgevers gaan wij actief op zoek naar de juiste kandidaat. Daarbij heb je een grote voorsprong als je bij ons bekend bent. We helpen je graag naar je volgende baan!

Enthousiast geworden? Plaats je CV snel op WerkMetTalent.nl. Heb je een vraag of opmerking? Neem contact op via tel. 0525 66 16 97.