Brussenmiddag Eleos in Neder-Betuwe

brussenmiddag

Bij psychische probematiek leeft het gezin vaak intensief mee. Op 19 mei 2018 houdt hulpverlener Eleos weer een Brussenmiddag, met als thema: ‘Ik ben er ook nog!’.

Brussen zijn broers of zussen van iemand die psychische problemen heeft, of een lichamelijke, verstandelijke of zintuigelijke beperking. Je bent 12-16 jaar en je broer of zus heeft meer aandacht nodig, waardoor je leven er anders uitziet dan van je vrienden. Tijdens de brussenmiddag van Eleos staat deze groep nou eens centraal. Wie vragen of zorgen heeft over zijn/haar broer of zus kan daar eens anderen over praten of advies vragen aan een hulpverlener.

Ontspannen
Brussen kunnen een vriend of vriendin meenemen en aansluiten bij een ontspannen en sportief programma. Het begint om half 2 met een kennismaking, waarna een volwassen brus uit ervaring vertelt hoe het thuis was en wat verbetering heeft gebracht. Daarna een leuk en uitdagend vervolg, dat duurt tot half vijf. Het hele middagoverzicht is hier te vinden.

Gegevens:
Aanmelden per mail op brussendagopheusden@eleos.nl
Datum: Zaterdag 19 mei 2018, van 13.30-16.30 uur
Voor wie: Brussen van 12 tot 16 jaar
Locatie: De Biezenwei, Fazantstraat 30, Opheusden
Kosten: gratis voor jongeren uit de gemeente Neder-Betuwe. Wie ergens anders woont is ook van harte welkom. Dan kost de dag 5 euro per persoon, en maximaal 15 euro per gezin. Als kosten een probleem zijn, stuur dan een mail.
Organisatie: Preventieteam Neder-Betuwe door Eleos in samenwerking met de Samenwerking Christelijke Jeugdhulp.
Flyer

Bron: Eleos